Domov Architektura Hobit dům v Pensylvánii naplněné sbírku kusů a memorabilia

Hobit dům v Pensylvánii naplněné sbírku kusů a memorabilia

Anonim

Všichni máme své koníčky v určitém okamžiku. Dokonce máme sbírat věci a sdílet naše vášně. Jen málokdo ale bere své koníčky stejně vážně jako majitel tohoto domu. Nachází se v Pensylvánii, tento hobbit dům byl navržen architektem Peterem Archer pro své klienty, Chester pár pár. Manžel, vážný sběratel J.R.R. Tolkien knihy také sbírá rukopisy, artefakty a mnoho jiných věcí příbuzných jeho zálibě.

Projekt začal mít podobu, když se sbírka klienta rozrostla tak, že již nebylo v domě uloženo. Je to tehdy, když se myšlenka na stavbu chaty, která by připomínala hobitové obydlí z trilogie Pána prstenů, jeví jako velmi vážná a vzrušující možnost. Plán klienta uvedl do života architekt Peter Archer a jeho spolupracovník, architekt Mark Avellino.

Výsledkem byla chata, která pokrývá plochu 600 čtverečních stop a obsahuje spoustu známých detailů z filmů a rukopisů. Existuje například motýlí okno inspirované vlastními náčrtky Tolkien. Nemovitost již měla krásnou, starou kamennou zeď, takže se architekti okamžitě rozhodli ji použít ve svém projektu. Myšlenkou bylo, aby chata vypadala, jako by rostla a organicky vyrůstala ze staré kamenné zdi. Plán byl ambiciózní, ale výsledky byly také velmi působivé.

Hobit dům v Pensylvánii naplněné sbírku kusů a memorabilia